info[kukac]babychameleon[pont]hu

Baba body

Baby body-nk bemutatása során, kivételesen nem csak magáról a body-ról, mint termékről fogunk írni, hanem némi betekintést engedünk neked a háttér munkálatainkba is. Beavatunk egy baba-mama márka (Baby Chameleon), egy online vállalkozás (babychameleon.hu) egy bizonyos szakterületének (termékfejlesztés) egy speciális termékével (baba body) kapcsolatos kihívásaiba, valamint ezek feloldásáról is lesz szó természetesen.

3D kaméleon nyomatos fehér baba body - Baby Chameleon

Baby body lényegében minden baba-mama üzletben vagy webshopban kapható. Nem véletlen: ez a ruhadarab a kisbabák egyik legjobb barátja. Hiszen – jó esetben – puha, jó az érintése, a testhez hozzáérve biztonságérzetet ad, és mindezt úgy, hogy a hideg ellen is egy újabb rétegként funkcionál, anélkül, hogy a bébit korlátozná a szabad mozgásban. Továbbá, ma már lényegében szabadon meg is tervezhetőek. Így hát, már a webshopunk indításakor tudtuk, hogy a Baby Chameleon portfóliójából sem maradhat majd ki. Miért kellett mégis hónapokat várnotok rá?

Nézz körül nálunk!

Először is, mert az indulást egy előre eltervezett, fix termékkörrel határoztuk el. Ezek voltak azok a termékek, amelyeket Mommy Chameleon a legszebben, a legprofibban tudott elkészíteni, mióta „világ a világ”. Ám egy egyedi, kézzel készített baba body –hoz több minden kell. A tökéletes szabásmintán és a legnagyobb kézügyességen kívül ott vannak még az egyes verziók elkészítéséhez szükséges, különböző színű anyagok is. Nem beszélve egyes engedélyekről, hogy hivatalosan felsőruházatot gyárthassunk.

A fentiekhez pedig vegyük még hozzá, hogy egy profi, valóban a vásárlók legnagyobb kényelmét szolgáló online üzlet létrehozása és kialakítása nem, még egyszer mondom, nem megy pikkpakk. Még ha sok guru ezt állítja is – ha csak nincs egy raklap pénzed arra, hogy egy profit megbízz. És persze különösen nehéz volt mindezt úgy csinálni és szervezni, hogy a teendők mellett folytonos Kaméleon – felügyeletet is kellett, hogy tartsunk. Így talán máris látható, hogy a tény, hogy az előre eltervezett határidőre mindent sikerült befejeznünk, már magában is sikernek mondható. Összegezve: nem volt időnk az indulásra felkészülni arra, hogy a body-t is belistázhassuk az áruházba.

Másrészt, és a fentiekből nem következően, még ez az indok volt az, ami nagyobbat nyomott a latba: egyedi body-t szerettünk volna. (Miért is választanánk a könnyebb utat, nem igaz?) Ebben egy korábban látott póló lebegett a szemünk előtt példaképp. Egy póló, amin egy élethű, kvázi három dimenziósan ábrázolt kaméleon mászott felfelé. Annyira ütős volt, hogy nem adhattuk ez alá. Hát persze, hogy ehhez is idő kellett!

Tehát, adott volt a feladat. Beindítani a webshopot. Elkezdeni megvalósítani a marketing stratégiát. És várni, majd kiszolgálni a megrendelőket. És persze, ha menet közben felmerült valami hiba, akkor azt orvosolni. Nem is olyan sok, ugye?

A body beszerzésével kapcsolatban hamar konszenzusra jutottunk. Eldöntöttük, hogy, mivel nem lenne hatékony, nem mi magunk fogjuk készíteni. Ugyanakkor, tekintettel az egyik célunkra, hogy a hamarosan szükséges segítő kezek egy szülő, lehetőleg egy másik anya segítő kezei legyenek, keresnünk kellett egy body készítésben otthon lévő anyukát. Otthon lévő, akár mindkét értelemben. Otthon, mint még otthon van a kisbabájával, és otthon, azaz otthonosan mozog benne, ért hozzá. Szerencsénk volt!

Az egyik marketing aktivitásunk hatására ugyanis ránk írt egy anyuka, aki minden fenti elvárásunknak megfelelt. Készít baba body-kat, sőt, rugdalózókat, leggings-eket is. A hirtelen jött kapcsolatfelvételt mintatermékek küldése követte, melynek során meggyőződtünk arról is, hogy a termékei első osztályúak, mind a kivitelezés, mind az anyagválasztás terén. A baj csak ott volt, hogy annyi féle lehetőség közül lehetett választani, hogy belezavarodtunk. Ujjatlan, rövid ujjú vagy hosszú ujjú legyen? Milyen legyen a baba body színe? És az ujjának a színe? Netán a szegést szeretnénk eltérő színnel kérni? A „baj” az volt tehát, hogy minden lehetséges volt. Majdnem két hetünkbe telt, mire, az egyéb teendőink mellett dönteni tudtunk.

Mégpedig ekképp: a kevesebb, több. Ezért a Baby Chameleon webshopban csakis csupa fehér, hosszú ujjú baba body–t lehet rendelni. Persze, a megálmodott 3D-s kaméleon nyomattal! (Ha nagyon szeretnéd, el tudunk intézni bármit, de ezt tekintsük inkább egyfajta bónusznak.)

Az üzleti oldalhoz itt még hozzá tartozik, hogy ezzel a megoldással, nem egyessel kezdődő, két számjegyű százalékkal magasabb a body beszerzési ára. Ám teljesülnek a jó célok: egy anyuka varr nekünk. A józan ész is megkapja, ami neki jár: nem tudunk a mostaninál is több időt tölteni beszerzéssel és gyártással. És mindenki boldog: az a tapasztalatunk, hogy az a jó üzlet, ahol, akár némi nagyvonalúság árán is, de mindenki boldog és elégedett. (Sőt! Ahol tudunk, többet is adunk, mint amit elvárnak.)

De térjünk vissza a baba body háttért történetére.

Az említett nyomatot, amitől lényegében az egyediséget várjuk-vártuk, jó érzékkel, már hamarabb elkezdtük megterveztetni. Ugyanis, az volt az elképzelés, hogy a cuki kis logónkat szeretnénk valahogy életre kelteni, élethű, térhatású formában. Három grafikusnak tört bele a bicskája, mire a jó sors összehozott azzal a hölggyel, aki végtelen türelemmel, teljes átéléssel, a feladat tökéletes megértésével és persze ésszerű, felvállalható áron végül elkészítette a Baby Chameleon logó 3D-s verzióját. Közel félszáz látványterv, sokórányi beszélgetés és egyeztetés, majd egy-egy adódó problémán alkalmanként hetekben mérhető ideig tartó agyalások kövezik a mára már bejártnak mondható utat.

3D kaméleon nyomat fehér baba body - Baby Chameleon

Gondolnád például, hogy a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a valódi kaméleon képe mindenkiben él? Így, az alapötletként említett póló egyik legnagyobb ereje, hogy ha valahol nem is tökéletes a háromdimenziós hatás, azt az agyunk kiegészíti? Ezzel szemben, a logónk képe (még) nem él mindenkiben. Nem mellesleg, az egyik Disney karakter, Pascal, a kaméleon képe is eléggé el tudja vinni a felszínes szemlélődő képzeletét. Szóval, minimális kompromisszumot kötnünk kellett, ám ezzel talán még a vártnál is édesebb eredményt kaptunk.

Végül, már csak azt kellett elérni, hogy a kis kaméleon rákerüljön valahogy a body-ra. Kellett valaki, aki tud szövetre nyomtatni. Azt hiszem, ebben is szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Még a Baby Chameleon tervezési, előkészületi fázisában ismerkedtünk meg egy-, hozzánk hasonlóan kisgyermekes szülőknek, családoknak egyedi termékeket készítő vállalkozással. Mondhatnánk konkurensnek, de most, hogy már body-jaink vannak, mint nekik, még így is méltatlan lenne az azóta kialakult üzleti és baráti viszonyunkat így emlegetni. Hasonló, minimálisan átfedésben lévő piacon dolgozó vállalkozók vagyunk, akik kölcsönösen segítjük egymást, és tanulunk is egymástól. Nem mellesleg, ők is kisgyerekes szülők, akárcsak mi. Náluk is kihívás (volt) az anyuka integrálódása a munkaerő piacra – szóval nem volt kérdés, hogy kivel fogjuk készíttetni a body-kra a nyomatot.

Így állt hát össze a kép, megint csak: átvitt és szó szoros értelemben is. Gyönyörű, hófehér, 100% pamut, saját márkás body-kat készíttetünk. Egyedi, soha nem látott, háromdimenziós kaméleon nyomattal. És a „jószolgálati” céljaink is teljesülnek: minden partnerünk anyuka, akik a hozzájuk vitt munkáinkkal legalább három másik kisgyermek ellátásáért (is) fáradoznak nap, mint nap.

Szeretnél egyet? Add le rendelésed a webshopunkban, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Kérdésed vagy kérésed van?

Segíthetünk?


 
Összes aloldalunk baba-mama témában:
Baba-mama kiegészítők | Baba-mama ajándékok | Nyálkendő | Baba fejpánt | Babatakaró | Baba törölköző | Babakelengye | Babafotózás | Baba body | Baba ékszer

;