info[kukac]babychameleon[pont]hu

Baba elsősegély

Mint minden szülő, a legtöbben szeretnék gyermeküket biztonságban tudni. Mi legalábbis mindenképp. Otthon is, és akkor is, ha kimozdulunk a négy fal közül. Gyere el a Baby Chameleon baba elsősegély tanfolyamára, hogy megtanuld kezelni azokat a helyzeteket, melyek rajtad múlnak.

Sokan vettünk már részt valamilyen okból kifolyólag elsősegély képzéseken. Például iskolai keretek között, vagy a jogosítványunk megszerzésekor. Mégis, ha történik valami, tapasztalat és gyakorlat híján a legtöbben egy jelentéktelen apró tünet láttán is könnyen megijedünk – vagy akár pánikba is eshetünk. És persze ennek a fordítottja is előfordulhat: nem ismerünk fel-, így nem is veszünk kellően komolyan egy eseményt. Ezt a hibát, különösen, ha a gyermekünkről van szó, nem engedhetjük meg magunknak!

Mielőbb belátjuk tehát, annál jobb: vannak olyan helyzetek, amiknek a kezelésére nekünk, szülőknek készen kell állnunk. Mert nincs idő felhívni a védőnőt vagy a gyermekorvost. Mert nem jutnánk be időben az ügyeletre. Vagy, mert a mentők kiérkezéséig is tenni kell valamit.

Ezekre a szituációkra készítünk fel a Baby Chameleon baba elsősegély tanfolyamán.

A következő képzés várható időpontja június 1., 15 óra.

Helyszín: Budapest, belváros. A pontos címet a résztvevőknek e-mailben írjuk meg.

A tanfolyam részvételi díj: br. 8000 Ft / fő. Időtartam: 2,5 óra.

Kattints a Jelentkezem! gombra, ha szeretnél jönni a tanfolyamra!

Ha ketten jönnétek, a jelentkezés után, a kosárra kattintva hozzáadhatsz további jegyet a vásárlásodhoz. Cserébe, írd be az “elsosegely” kódot a kuponhoz, és a jegyárakból 2000 Ft kedvezményt adunk!

Jelentkezem!

A baba elsősegély tanfolyamról

A kis létszámú (5-10 fő) tanfolyamon egyszerűen és könnyen érthetően fogod megtanulni, hogyan lehet felismerni például egy lázgörcsöt, kruppot, epilepsziás rohamot. És azt is megtanulod, mi az a néhány egyszerű teendő, amiket ilyen esetben a mentők kiérkezéséig tehetsz.

Ami nem lesz:

– unalmas definíciók,

– hosszú, száraz elméleti okfejtések,

– latin és egyéb, orvosi szakkifejezések,

– ellentmondásos fél-információk.

Ami lesz:

– motiváló történetek, hétköznapi példák és hasonlatok,

– egy könnyen használható séma, egy gondolkodásmód, amivel bármikor megmenthetitek annak az életét, aki számotokra most a legfontosabb,

– könnyen érthető, egyértelmű teendő bemutatása,

– és végül, ami a legfontosabb: mindent ki fogtok próbálni, és személyre szabott visszajelzések alapján mindent addig gyakorolhattok, amíg magabiztosan és tökéletesen nem megy.

Így érjük el, hogy amikor kilépsz, vagy a pároddal kiléptek a teremből, jöhet bármi – ösztönösen fogtok cselekedni, tudni fogjátok, mi a teendő.

Tematika

A képzést olyan oktatók tartják, akik tapasztalatukat mentőn szerezték. Pontosan tudják, milyen érzés vészhelyzetben cselekedni, és át tudják adni a gondolkodásmódjukat. Habár egy nap alatt nem lehet orvossá válni, oktatóink minden egyes kórképnél nagyon jól tudják, hogy mi az az egy-két létfontosságú információ, amit meg kell tanulnotok. Észre sem veszitek, és rátok ragadt a profi gondolkodásmód.

Szemlélet. A baba elsősegély tanfolyam szemléletformálással kezdődik: rávilágítunk arra, hogyan tudjátok megelőzni a bajt, és megtudhatjátok, mi az a gondolkodásmód, amivel valóban biztonságban tudhatjátok gyermeketeket.

Újraélesztés. Az életmentő beavatkozásokkal folytatjuk, hiszen valójában: ez a legfontosabb. Megtanuljátok, hogyan ismerhetitek fel, ha újraélesztésre van szükség, és addig gyakoroljátok, amíg automatikusan nem megy. Beszélünk arról is, mik azok a tévhitek, amik miatt nem merik sokan megkezdeni az újraélesztést, és meg fogjátok érteni azt is, hogy miért téves ez a gondolkodásmód.

Vérzés, fulladás. Megtanultok erős vérzést ellátni kötszerrel és kötszer hiányában is. Begyakorolhatjátok, mi a teendő félrenyelés, légúti idegen test okozta fulladás esetén – ismét egy olyan vészhelyzet, ahol nem várhatunk a mentőkig, egy-két mozdulat életet menthet.

Balesetek. Beszélünk a sérülésekről, a „bibi”-től egészen az életveszélyes sérülésekig, megtudhatjátok, milyen trükköket ismerünk a sebellátásra, és hogy kommunikálunk közben a gyermekkel, hogy a lehető legjobb hangulata legyen ellátás közben.

Akut kórképek. Megismeritek a krupp, a lázgörcs, a napszúrás, az ájulás jellemzőit és ellátását. Megtanítjuk, mikor és hogyan kell lázat csillapítani. Egyúttal beszélünk arról, mikor elég csak a következő nap ellátogatni a gyermekorvoshoz, hogy mikor kell az ügyeletet választani, és, hogy melyek azok a szituációk, amikor mindenképp mentőt kell hívni.

Összesítve tehát: a képzés előtt egy esetleges vészhelyzet váratlanul ért volna Titeket, és senki sem tudja, mennyire helyes döntéseket hoztatok volna. Utána viszont készen fogtok állni arra, hogy ha baj lenne, ott tudjatok lenni, és tudjatok elsősegélyt nyújtani, tudjatok és merjetek életet menteni!

+ AJÁNDÉKOK

  1. Újszülöttek egészségével kapcsolatos tudnivalók: az APGAR teszttől a sárgaságon át a gyermekágyi halál megelőzéséig. És még sok más.
  2. Igény szerint, a tanfolyam végén lehetőséget adunk egy kis csecsemő ápolási-ellátási gyakorlatra is. Ilyen például a köldökcsonk ápolása, a tisztába tétel, a fürdetés – csak, hogy a leggyakrabban előforduló kérdéseket említsük. Ennek díja benne van a tanfolyam díjában!

Kattints a Jelentkezem! gombra, ha szeretnél jönni a tanfolyamra!

Ha ketten jönnétek, a jelentkezés után, a kosárra kattintva hozzáadhatsz további jegyet a vásárlásodhoz. Cserébe, írd be az “elsosegely” kódot a kuponhoz, és a jegyárakból 2000 Ft kedvezményt adunk!

Jelentkezem!
 

 

;