info[kukac]babychameleon[pont]hu

Baba fejpánt

A Baby Chameleon baba fejpántok megálmodásakor két dolog lebegett a szemünk előtt. Az egyiket talán mondani sem kell: mindenképpen szépnek, „cukinak” kellett lennie. Jelenleg a legkedveltebb darabjaink filcből és vászonból készülnek. Ami pedig a mintát illeti, a különböző virágok és masnik a legkeresettebbek – és egyben a legdivatosabbak is.

A másik pedig egyszerre volt a praktikum, a változatosság és a variálhatóság. De nézzük meg külön-külön, hogy mit jelentenek számunkra ezek a tényezők!

Praktikum

Nos igen, egy baba fejpánt esetében egyesek szerint praktikumról beszélni alsó hangon is költői túlzás. Ám, ilyen alapon semmilyen játékot és kiegészítőt sem kellene vennünk a kicsinek? Így hát, ha elfogadjuk a kiegészítők létjogosultságát, azonnal beláthatjuk, hogy a fejpánt az új hajráf!

Nézz körül nálunk!

Nem csak, hogy nagyon édes és jól néz ki vele a babánk, de már az egész kicsiket is zavarhatja, hogy rakoncátlan tincseik a szemükbe lógnak. Ezt a kis problémát könnyen orvosolhatjuk egy fejpánttal.

Ezen túl, a baba fejpántok pántja rugalmas nejlonból készül, így lényegében egy-egy darab méretben is sokáig jó lesz a kicsiknek.

Változatosság

Ahogy a nyálkendőnk leírásánál már kiveséztük, erős a gyanúnk, hogy eredendően a puha és változatos szövetek és textilek a felelősek azért, hogy beleszerettünk a varrás, a kézzel készített baba-mama ajándékok világába. A Baby Chameleon-nál legszívesebben két féle anyagot használunk a fejpántok elkészítése során.

Baba fejpánt: rózsaszín fehér csillagokkal fixen - Kézzel készített baba-mama kiegészítők, ajándékok - Baby Chameleon Baba fejpánt szett: piros masni fehér pöttyökkel, rózsaszín rózsa, rózsaszín masni fehér csillagokkal, variálható - Kézzel készített baba-mama kiegészítők, ajándékok - Baby Chameleon

Az egyik a pamut vászon. Ez egy növényi alapanyagú kelme, hiszen ab ovo a gyapotnövényből készül. A gyapot termésében lévő magokból kinyert magszálakat különböző fonási módokkal alakítják pamuttá. Az egyes módok alapján különböztetjük meg az egyes pamutokat. Az egyik ilyen eljárás a vászonkötés – innen ered hát a pamutvászon elnevezése.

A másik a filc. Ez egy hő és nyomás hatására, tehát nem szövés útján készülő ruhaipari alapanyag. De hívhatnánk hobbi vagy DIY (Do It Yourself, csináld magad) alapanyagnak is, annyira kedvelt kézműves körökben. Nem véletlenül! Kellően erős, statikus, tartása van és egy jellemző, egyenletes textúrája. Könnyű vele dolgozni, kevésbé bolyhosodik, így tartós is. Ezért is részesítjük előnyben, például a sok sziromból álló rózsa mintájú fejdísz készítésekor.

Baba fejpánt szett: három színű rózsával - Kézzel készített baba-mama kiegészítők, ajándékok - Baby Chameleon Baba fejpánt szett: három színű masnival - Kézzel készített baba-mama kiegészítők, ajándékok - Baby Chameleon

Más természetes vagy szintetikus szálakkal keverve különböző tulajdonságokkal bíró (tapintás, textúra, stb.) anyagokat kapunk. Ezeket sokszor be is kell avatni – ami lényegében a „ki kell mosni” szakmai megfelelője. Ennek oka, hogy a pamut nedvesség felvevő képessége -, valamint a hőre adott eltérő reakciója miatt bizonyos mértékig összemegy. Így dolgozni csak a beavatás után érdemes vele, ha nem akarjuk az elkészült terméket az első mosás után kidobni. Ezt természetesen mi elvégezzük helyetted!

Az alapanyagainkon túl az egyes anyagok mintázata, színe is egyfajta hitvallás. Remélhetőleg mindkettőnk részéről! Igyekszünk mindig olyan mintákat hozni nektek, ami megfelel az úgynevezett közízlésnek is, ám bátran nyúlunk olyan mintákhoz is, ami talán kicsit elüt az átlagtól, vagy, ami épp, hogy elüt a szokásos tarkabarka babaszínektől.

Baba fejpánt bálnás - Kézzel készített baba-mama kiegészítők, ajándékok - Baby ChameleonVariálhatóság

Minden baba fejpánt díszét, azaz a masnit vagy a virágot cserélhető módon alkotunk meg, hogy igazi „baba kaméleonként”, gyermekedre, illetve a kobakján lévő pántra mindig az épp legmegfelelőbbet pattinthasd fel.

Legyen igény éppen a masni-virág cserére, vagy egy színösszeállítás béli módosításra: a csupán egy mozdulattal le- és felpattintható, cserélhető díszeknek köszönhetően végtelen lehetőséget tudunk neked összeállítani.

Extra jó hír, hogy ha már egyszer vettél egy fejpántot vagy fejpánt szettet, ha szeretnéd, tudunk neked készíteni csak külön fejdísz részt is. Ez lehet egy másik virág, masni, de akár egyedi kívánságokat is mindig igyekszünk teljesíteni. És mivel minden pántra szabványosan tudod felrakni az új díszt, így az eredeti árnál sokkal kedvezőbben tudod a fejpántok variálhatóságát növelni.

Összegzésként annyit még mindenképp tudnod kell, hogy egy csinos baba fejpánt minden kis angyalkát igazi hercegnővé varázsol. Viselhető alkalmakkor, vagy akár a hétköznapokban is. Hidd el: senki nem hagyja majd szó nélkül!

Ha pedig kislányod már kicsit nagyobb, vagy kellően hosszú a haja, akkor is tudunk segíteni. A fejpánt pánt részére van kevésbé rugalmas megoldásunk is, amely ez által erősebb haj-tartást biztosít, illetve nagyobb méretben is kérheted. Ezt a rendeléskor mindenképp tüntesd fel a megjegyzés rovat –ba. (Bár innentől a terméket már sokkal inkább hajpántnak hívhatjuk.)

Ha pedig nem vagy biztos benne, hogy mit is válassz, írj nekünk, vagy akár hívhatsz is! A mi Mommy Chameleonk-unk szívesen ad tanácsot, sőt, ha szépen kéred, akár a legegyedibb kívánságot is megpróbálja teljesíteni neked.

Kérdésed vagy kérésed van?

Segíthetünk?


 
Összes aloldalunk baba-mama témában:
Baba-mama kiegészítők | Baba-mama ajándékok | Nyálkendő | Baba fejpánt | Babatakaró | Baba törölköző | Babakelengye | Babafotózás | Baba body | Baba ékszer

;