info[kukac]babychameleon[pont]hu
#anyakávé anyakávé kávé coffee single - Kézzel készített baba-mama kiegészítők, ajándékok - Baby Chameleon

3990 Ft5690 Ft

  • #anyakávé anyakávé kávé coffee single - Kézzel készített baba-mama kiegészítők, ajándékok - Baby Chameleon
  • #anyakávé anyakávé kávé coffee double - Kézzel készített baba-mama kiegészítők, ajándékok - Baby Chameleon

#anyakávé

Kiürítés
Cikkszám: N/A Kategória:
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Termékleírás

#anyakávé, az etióp kávécsoda

Etiópiában, az 1800-2100 m magasan fekvő Yirgacheffe régióból – ahol az #anyakávé is született – származó arabica kávészemek alkotják – melyek közül gyakran kerülnek ki a világ legjobb kávéi.

Az #anyakávé-t világosabb pörkölés jellemzi, hogy megmutassuk a magas minőségű kávé könnyed textúráját, gyümölcsös, édes, szilvás-cseresznyés ízjegyeit, és, hogy megmaradjon benne a karakteres savasság – mely frissen lefőzve erősen érvényesül is. Könnyed kávé, közepes koffeintartalommal.

Mi is az az #anyakávé?

  • Az #anyakávé feloldozást ad, ha kevésnek érzed magad a napi feladatokhoz.
  • Az #anyakávé erőt ad és optimizmust.
  • Az #anyakávé segít végigjárni az utat az alfától az omegáig, megnyugtat és egyben fel is ráz.
  • Felszínre hozza, amit belül te is tudsz és érzel, de a napi rutinok sokszor elnyomnak benned: hogy csodálatos nő vagy, és ösztönösen jó anya!

Anya, kávé, szoptatás.

A WHO a várandós nőknek sem tiltja a kávéfogyasztást, csak felső határt ad (körülbelül napi 300 mg koffein-nél ne fogyasszanak többet), ami nagyjából 3-5 presszókávét jelent, a kávé fajtájától függően. Ettől függetlenül, vagy éppen ezért, minden várandós és szoptatós kismamát és anyukát mértékletességre intünk: az #anyakávé koffeint tartalmaz! Felelősséggel fogyaszd!

 

Termékleírás, felhasználási és elkészítési javaslat

Elkészítési javaslat

A Baby Chameleon #anykávé szemes kávé, kifejezetten kávédarálóban való őrlése szükséges.

Egy adag kávéhoz 9 g, körülbelül egy evőkanálnyi kávébab szükséges. Az őrlést követően tegyük a kávétartóba az őrleményt, majd tömörítsük. (Nyomkodjuk meg.)

Egy adag kávéhoz csupán 40 ml „kimenő” víz szükséges, ami azt jelenti, hogy számolva az eltávozó vízgőzzel, körülbelül 50 ml (fél deciliter) vízzel érdemes főzni egy adagot.

Az #anyakávé savassága frissen lefőzve karakteres. Ezt tejjel és cukorral, vagy épp mézzel finomíthatjuk – ha nem ismered az etióp kávék ízét, ízvilágát, ha a klasszikusabb kávékhoz vagy szokva, első alkalommal mindenképp azt javasoljuk, hogy ízesítve próbáld ki!

Csomagolás:

– Két rétegű, alumínium mentes, aromazáras csomagolás, mely visszazárható és újra felhasználható.

– Környezetbarát, FSC tanúsítvánnyal rendelkezik. Az FSC a Forest StewardshipCouncil rövidítése, mely egy szervezet fatermékek certifikálására. Az FSC-t az erdők fenntartható felhasználásának a biztosítására alapították. Az FSC által definiált normák hivatottak egy szociális, környezetbarát, ugyanakkor ökonómiailag vállalható erdőgazdálkodás létrehozására.

– Egyirányú szeleppel ellátott, mely kiengedi a tasakban a pörkölést követően folyamatosan felszabaduló gázokat, de nem engedi be levegőt, az oxigént, ez által is a lehető leghosszabb ideig megőrzi a kávé minőségét.

TIPP

Mielőtt megkóstolod, szó szerint, felejts el mindent, amit eddig a kávéról tudtál, vagy a kávéval kapcsolatban tapasztaltál! Ha nyitott vagy az újra és nem riaszt el az újszerű íz, megkóstolhatod feketén is. Majd egy kis tejjel-tejhabbal is, mielőtt elkészíted a végleges változatot. Még csak profi eszközökre sincs szükséged ahhoz, hogy hihetetlen különbséget érezz az ízében az egyes elkészítési-ízesítési módok során! Ugyanakkor, ha biztosra akarsz menni, először úgy kóstold meg, ahogy az előzőekben írtuk! Mi szóltunk! 🙂

Őrléskor figyelj oda, hogy adj elég időt az őrléshez (körülbelül 15-20 másodperc), vagy állítsd be megfelelően apró szemcse méretet, hogy felvegyen egy szabad szemmel már nem szemcsés, hanem homogén, por-állagot.

(Ha szeretnél kávédarálót, de nem elégszel meg a boltban kapható darabokkal, vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk választani.)

Nekünk a legjobban szűk 1,5 dl tejjel, ebből pedig 1/3 tejhabbal, 2/3 tejjel, valamint egy teáskanálnyi, nem túl karakteres ízű mézzel ízlett legjobban. De természetesen mindenki fogyaszthatja ízlés szerint. (A nagyon karakteres méz-íz, például a selyemfű méz is befolyással van a kávéital ízére. Így a kicsit semlegesebb vegyes virágmézet javasoljuk.)

Mégis maradnál a klasszikusabb vonalon?

Az #anyakávé mellett készítettünk #apakávét is. Ha az íz élmény kapcsán inkább a biztos utad választanád, először válaszd azt! Koffein tartalma nem magasabb, pörkölése sötétebb, ízvilága klasszikusabb. Az #apakávé itt található.

Végül még annyit, hogy az #anyakávé nem csak anyáknak finom, hanem mindenkinek, aki szereti a kávét, a kávé különlegességeket. Aki szeret egy kis ceremóniát vinni egy olyan hétköznapi dologba is, mint a kávézás. Így ajándéknak is első osztályú 🙂

 

Nagyobb mennyiség megrendelése esetén, esetleg éttermek, kávézók részére történő rendeléskor kérjük, előzetesen vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

 

További információk

Kiszerelés

100 g, 250 g

Vélemények

Még nincsenek értékelések. Mondd el a véleményed

Érdekelhetnek még…

;