info[kukac]babychameleon[pont]hu

Babatakaró

Leendő szülőként az első dolgok egyike, amit a kisbabánknak megveszünk, a babatakaró. Nincs benne sok logika, legalábbis első blikkre. Aztán, ha egy kicsit jobban átgondoljuk, talán mégis van. De miért van ez így?

Tudományos szintű magyarázattal természetesen nem kívánunk, de nem is tudnánk szolgálni. Szülőként viszont úgy gondoljuk, hogy a tiszta, frissen mosott illatos ágyneműkhöz lehet köze. Vagy a már szófordulatként is a nyelvünkben élő pihe-puha jelzőhöz, amivel a takarókat, párnákat sűrűn illetjük. Vagy, ahhoz a tudatalattiban ott lévő érzethez, amire általában egy kisbaba kapcsán asszociálunk. Ilyen például a bőrük bársonyos puhasága, egyedi, mégis semmivel össze nem téveszthető illatuk, vagy például a selymes kis hajuk érintése.

Nézz körül nálunk!
Így hát, különösen, ha már nagyon izgatottan és hatalmas szeretettel várjuk kisbabánkat, nem csoda, hogy a kisbabás asszociációkkal megegyező érzetet keltő babatakaró az egyike a legkorábban beszerezett holmiknak.

Babatakaró

Mi, a Baby Chameleon-nál rá is teszünk erre egy lapáttal. (Bocsi.) 🙂 Hiszen mi is átéltük a fentieket, és tudjuk, hogy egyes anyagok finomsága és puhasága már magában ok a meghatódottságra. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a lehetőségeinkhez képest csakis a legfinomabb, legpuhább, leginkább bababarát kelméket fogjuk felhasználni a takaróinkhoz.

Wellsoft

Babatakaró témában talán az egyik legnagyobb találmány a wellsoft nevű anyag. A találmány csak félig túlzó kifejezés, hiszen, a valósághoz hozzá tartozik, hogy csak műszálat (mikro-poliészter) tartalmaz. Ettől függetlenül, természetesen, minden szinten megfelel a kisbabáknak, valószínűtlenül puha, és ár-érték arányban magasan veri a „konkurenseit”, már amennyiben annak lehet tekinteni a polárt és a bébi plüsst.

Babatakaró

A bébiplüss abból a szempontból viszont jobb, hogy pamut alapanyagú kelme. Ezért jórészt természetesnek is mondható (a pamut gyapotnövényből készül), ugyanakkor az árán is meglátszik a minőség. Átlagosan 25-50%-kal drágábban szerezhető be. Ha neked a legjobb minőség kell, a babatakaród természetesen bébiplüssből készítjük el.

Minky

Akár csak a wellsoft, a minky anyag is egyfajta poliészterből készül, az egyik oldalán történő bolyhozási eljárással. A bolyhozott szálak nagyon sűrűek és rövidek, ez által hallatlanul puha tapintású anyagot kapunk. Kicsit hasonlít a kasmírra. Nem véletlen van a neve sem. A mink angolul nercprémet jelent. A nerc bunda pedig – tegyük hozzá: sajnos-, régóta a luxust és a kifinomultságot testesíti meg. A textúráját tekintve az utóbbi időben a legtrendibb a pontozott minky, de létezik sávozott vagy másképp dombornyomott is. (Mi most csak a nekünk „legbejövősebb” pontozottal dolgozunk.)

Babatakaró: minky több színben - Kézzel készített baba-mama kiegészítők, ajándékok - Baby Chameleon

A fentiekből adódóan a minky babatakaró, különösen, ha bélelve kéred, a legpuhább, legbújósabb hálótársa lesz gyermekednek. Nem hiába szoktuk mondani: egy minky babatakaró már önmagában felér az első lépéssel a pihentető, édes álom felé.

A minky-nek van még egy fontos sajátsága:  anyaga jellegéből adódóan nem hűl le úgy, hogy a kicsink felkeljen az anyag alacsonyabb hőérzete miatt, amikor betakarjuk.

Végül, a minky babatakarót pamutvászonnal szoktuk házasítani, azaz ebből készítjük a másik oldalát. Ennek fő oka pedig az, hogy így változatosabb és tartósabb darabokat tudunk alkotni. Valamint, a pamutvászonnak valamelyest jobb a tartása is. Így a két anyag esése pont egymást kiegészítve alkot egységet, amely által tökéletes babatakaró születhet.

Egy rövid kitérőt erejéig, a minky-ről annyit érdemes még tudni, hogy a fenti tulajdonságai miatt szívesen használjuk (és jó szívvel ajánljuk is!) más termékeinkhez is. Ilyen például a szoptatós karpárna, a pelenkatartó, a masni párna vagy például rongyi kendő. Ezért, ha az egyes termékekből egyforma szín és minta kombinációt választasz, az így létrejött szettekkel tökéletes összhangban lesznek a babád kiegészítői.

Babatakaró

A babák takaróiról, mint gyakorló kisbabás szülők, azt szoktuk tudatosítani, hogy érdemes többet is készleten tartani, hiszen a kisbaba bárhol „kidőlhet”, elaludhat. Autó, babakocsi, hintaszék, játszószőnyeg, kiságy? Vagy éppen a karodon nyomta el a buzgóság? Bárhol jól jöhet – különösen a késő ősz és kora nyár között született kicsiknél. Hogy miért? Mert még annyira kis védtelenek, hogy sokkal jobban tudnak fázni. Ugyanakkor, különösen már tavasszal, amikor az időjárás még kicsit bolondos, sokkal könnyebb az alvó babára ráteríteni egy takarót, mint állandó öltöztetni-vetkőztetni.

A wellsoft takarókat otthonra és a babakocsiba/autóba is ajánljuk. A minky-t főleg otthon tudjuk elképzelni. Ha pedig bármi kérdésed merülne fel, vagy egyedi rendelést szeretnél leadni a webshopon kívül, bátran keress minket elérhetőségeinken! Ha megadod a számod, szívesen vissza is hívunk.

Kérdésed vagy kérésed van?

Segíthetünk?

Összes aloldalunk baba-mama témában:
Baba-mama kiegészítők | Baba-mama ajándékok | Nyálkendő | Baba fejpánt | Babatakaró | Baba törölköző | Babakelengye | Babafotózás | Baba body | Baba ékszer

;